Aina silloin tällöin haaveilen moottoripyörän omistamisesta. Siitä vapauden hurmasta kun karauttaa tuolla möreä-äänisellä ratsulla (oh hoh?!) avaraan maailmaan. Viime vuonna oli jo lähellä, etten lähtenyt mp-kurssille ja Viragon ostoon. Sellaista olen nimittäin katsellut jo pidemmän aikaa. Tuon pyörän ulkonäkö hivelee silmääni ja se vaikuttaa sopivan kokoiselta tällaisen pienikokoisen ihmisen ohjattavaksi.

                                 

                                                    


Jostain syystä tuo haave on jäänyt aina toteuttamatta, monestakin syystä. Joku ystävä ystävällisesti ehdotteli, että tyytyisin Pappa-Tunturiin. Tai ehkä sivuvaunun kyytiin...
                     

                       

                     

Enpä malta olla lisäämättä tähän tätä suksilla ja lisäkorilla varustetun moottoripyörän kuvaa Hakkapeliitta- lehdestä vuodelta 1926. "Moottoripyöräsukset" on nimittäin yksi usein esiintyvistä hakusanoista blogiini. Joten olkaa hyvät, te kiinnostuneet (aikaisempi kuva suksista löytyy täältä).
                        Ai niin - Hyvää Isänpäivää Kaikille Isille!

Myöhempi lisäys: Wanderer-pyörästä löydät jutun tuolta oikean reunan sivupalkista otsikolla "Motori-pyöristä"

               


Kuvat:
Buster Keaton -elokuvan "Kovaa kyytiä ja kaunokaisia" mainos vuodelta 1925, Harley Davidson -mainos/1925, Indian -moottoripyörän mainos/1927,  Tunturi-mopon mainos/1972, Wanderer-moottoripyörän kuva Suomen Urheilulehdestä vuodelta 1905.