Eilisiltaisen tunnin päätteeksi jouduimme toteamaan, että syksyn Pilatekset on sitten yhtä vaille käyty. Toivottavasti jatkoa seuraa, sillä tämä tuntuu olevan se ainoa selälleni sopiva kuntoilumuoto. Lempeän kannustava ohjaajamme ehdotteli seuraavaksi "siirtymistä palloon" - kuulostaa pahalta...! No, onneksi kannustimena oli tämä "koska olette niin hyviä ", jolla usein ihmisiä huijataan tekemään lähes mitä tahansa.

Ensimmäistä kertaa muuten yksi meistä tunnin jälkeen ihmetteli, että miltäköhän tämä meidän harrastuksemme ulkopuolisesta mahtaa näyttää. Olimme nimittäin taas venyneet aivan uusiin, ällistyttäviin suorituksiin - "oikea käsi oikean jalan nilkkaan ja taempi jalka suorana ja sitten vasen käsi nousee kattoa kohti ja katse seuraa mukana" ja sitä rataa 60 minuuttia. Ensi kerralla sitten kamerat mukaan. Saattais napsahtaa voitto jossain kotivideokisassa ?
Ryhmämme koostuu naisista, tottakai. Mikseivät        miehet jumppaa?  Vuoden 1905 Suomen Urheilulehdessä oli mainio juttu "Vanhat ihmiset voimistelemaan", jossa kaivattiin muutosta ajatteluun, että voimistelu on vain nuorison huvittelua. Erityisesti miehiä kannustetaan harrastamaan voimistelua:

"Jos teillä nuorilla lukijoilla on isä, eno tahi muu tuttu setä, joka voihkaa ja puhkaa pienissä kivuissa, on pahalla tuulella ja ärtyisä, niin käykää hänen kimppuunsa, elkääkä jättäkö häntä rauhaan, ennenkuin hän lupaa ruveta hiukan voimistelemaan. Kun hän on kerran päässyt alkuun, niin ei hän enää raski lopettaa. Teille itsellenne siitä hyötyä tulee, sillä hänestä tulee tämän jälkeen iloinen ja rattoisa ihminen, jonka kanssa mielellään seuraa pitää. Työntäkää hänelle joku ruumiinharjoituksia käsittelevä kirjanen kouraan; se puolestaan vahvistaa häntä tässä uudessa, terveellisessä elämäntavassa."