Haaveissa siintää uusi asunto, pikku koti, vähän pienempi kuin nyt ja vähän lähempänä Helsingin keskustaa. Olis myös mukava asua kerrostalossakin vaihteen vuoksi, ja ihan kaupunkiympäristössä.

Alkuhavainnointi on osoittanut, että tällä tilavalla perheasunnolla, joka sijaitsee Helsingin laitamilla saatamme hankkia esim pienen tyydyttävän kuntoisen kaksion Katajanokalta tai Punavuoresta tai sitten ahtaan kolmion Vallilasta; Kalliosta tai Meilahdesta.

Eli pitäisikö tässä sitten vielä ryhtyä asuntolainan maksajaksi?  30 vuotta lainan maksua ja voisin sitten vetreänä seiskavitosena huokaista helpotuksesta? Ja kun mielestäni sain juuri maksettua yhden kaksikymmenvuotisen rupeaman... No, eiköhän sen asunnon voi sitten taas myydä ja vaihtaa pienempään ja maksaa ne lainat pois. Tai sitten vois pysyä täällä, kestää joidenkin vuosien kuluttua tulevan putkiremontin haitat ja siivota tyhjiä huoneita. Äh ja valivalivali.

              


Kuvat: Kartta saattanee olla 50-luvulta, Eliel Saarisen luonnos "Hvardagsrum Interiör" Ateneum-lehti 1901, Pohjoismainen Yhdyspankki -mainos 1952