291821.jpg

291822.jpg
Näinä aikoina joutuu miettimään lahjojen antamista. Antaako vai ei, ja jos, niin mitä?

Hieno ajatus, etteivät aikuiset anna joululahjoja toisillensa, ei yleensä toimi. Jotain pientä kuitenkin pitäis? Ainakin joulukukka jos ei muuta.

Ja jos todellakin päätetään, että tänä vuonna ei  sitten, ihan oikeesti  - ihan aikuisten oikeesti - hankita lahjoja niin KUITENKIN JOKU HANKKII! Eli  samantien voidaan päättää että  aikuisille myös lahjoja tänä vuonna.

Entäs lapset sitten? Helppoa on sen ikäisten kanssa, jotka itse ympyröivät kotiin tulevista lelukuvastoista haluamansa lahjat. Ympyröimättähän jää korkeintaan joku tylsä palapeli tai vauvan purulelu.

                     291834.jpg
                  

Niistä halutuista on aikuisten sitten varaa valita. Mutta kun ipanoille kertyy ikää, muuttuu homma vaikeammaksi. Vuos vuoden perään toiveena on "rahaa" ja "uus kännykkä". No nyt sentään "aipod" välillä. Jotenkin olis kiva antaa myös jotain...muuta...

                   291820.jpg

Kuvat: Armi Kuusela ja Hellaksen suklaa/Kansan Kuvalehti 1952,  Hyppysellinen romantiikkaa/Kotiliesi 1964,  Vaasan herkkuleipä/Kotilieden Joulu 1945, Christmas Crackers/Illustrated London News Christmas 1900