Näin joulupuuhien aikaan tulee kuunneltua radiota jatkuvasti, tv jää vähemmälle (koskakohan ehtii katsella kaikki ne nauhoitetut ohjelmat?). Vireystilan mukaan sitä räppää kanavan välillä musiikille, välillä puhekanavalle. Ja kun porukka lähtee joulushoppailemaan, jää radio auki - tietysti. Ei muuten, mutta koiralle, joka kuuntelee mieluusti jotain ylen rauhoittavaa kanavaa. Tottui mokoma tuollaiseen, kun muutimme tähän kotiin ja koiraa tilanne jännitti niin, että kuunteli korva tarkkana kaikkia uusia ääniä ja ulvoi ja haukkui ellei radio ollut päällä.

                  Monet kerrat on mieleen juolahtanut, että eikö joku vois julkaista sellaista lehteä kuin oli ennen muinoin Radiokuuntelija?

Tässä radiokanavien tulvassa kaipaisi todellakin opastusta ja ohjausta! Sitä tuntuu jumittuvan tietyille kanaville, jotka hyviksi tietää, vaikka varmasti olis vielä paljon muita mukavia.Kotimaisissakin on tarjontaa yllin kyllin, mutta mitenkäs sitten kaikki ulkomaiset... Jossain  kuuntelin ohimennen kivaa sveitsiläistä (vai oliko itävaltalainen) jazzkanavaa netin kautta ja sitä en ole enää tavoittanut mistään, höh.

Jos joku joskus alkaa kustantaa radiolehteä, ilmoittaudun tilaajaksi oikopäätä!


                          

Kuvat: Fennoradio/Radiokuuntelija 1938, Matti Mainio ja Jussi Juonio/Seura 1937, Ohjelmatietokuvat/Radiokuuntelija 1938 (kuvittaja R.Heljo), Dux-mainos/1972 Apu