983537.jpg
Pienimuotoinen blogimiittimme Viivin kanssa lauantaina onnistui mitä mainioimmin! Mukava olla kerrankin seurassa, joka ymmärtää tämän sairaalloisen kiinnostukseni vanhoihin asioihin... Tällä kertaa tutustumisen kohde oli 
hattunäyttely Espoon kaupunginmuseossa, WeeGee-talossa. Hattuja piisasi 1700-luvun kastemyssyistä Kimi Räikkösen kypärään. Ehdimme pyörähtää opastetun kierroksen myös Helinä Rautavaara-museossa. Heti uusiks tällainen miitti, Viivi!


983539.jpgIllalla ehdin vielä vanhan Hurriganes-jengin kanssa katsomaan  kauan odotettua elokuvaa "Ganes". Valmistautuneena lähes mihin vain istuimme jättikatsomossa. Pientä paniikkia aiheuttivat istumapaikat rivin keskellä: "Miten täältä pääsee pois kesken leffan jos ei kestä kattoo??"

Mutta yllättäen yllätys oli positiivinen. Elokuvan käsis oli Remu-painotteinen ja Remun lapsuus- ja nuoruusajat kohelluksineen lohkaisivat leffasta ison osan. Katsojia totutettiin itse bändin jäseniin vähitellen, eikä keikalle asti ihan heti päästykään.

Tietysti vois valittaa monestakin asiasta elokuvassa - eihän se tuollaista ollut (eihän??). Välillä kiinnitti huomiota omituiseen maskeeraukseen ja välillä huvitti Remua esittävän tankeroenglanti. (Oikea Remuhan puhui ihan omaa kieltään). Ja kyllä Järvinenkin sentään puhua osasi... No joo, ei kai kukaan voi noita rokkiukkoja oikeasti esittää, tai absoluuttista totuutta.

Mutta aivan hyvin näyttelijät osansa vetivät ja  tarinaankin eläytyi ihan sydämellä. Viime hetkien live-pätkät saivat  kyyneleen vierähtämään. Onko siitä niin kamalan kauan, kimmat?

983544.jpg       983541.jpg


Kuvat: Hattumuoti muuttuu/ artikkeli Suomenkuvalehti nro 45/1925, Hurriganeskuvat omasta arkistosta :)