241040.jpg   

Viikonlopun ohjelmaa ei tarvinnut miettiä: päiväkävelyt käveltiin  Kirjamessuilla. Tuntuu jotenkin pidemmältä kuin viisivuotiselta tuo perinne, mutta niin se vain on että 2001 oli ne ensimmäiset kirjamessut täällä Helsingissä.

Muutaman kerran olin näytteilleasettajana mukana, nyt olen nautiskellut hulinoista vain asiakkaana - onneksi. Hattua täytyy nostaa erityisesti niille kaikille pienyrittäjille, jotka vuodesta toiseen jaksavat koota ja pakata materiaalin (ei muuten onnistu muutamassa päivässä) muun työn ohessa tietenkin, roudata sen messukeskukseen, asetella hyllyyn, seisoa sen neljä päivää hymyssä suin osastolla ja sitten sama homma takaisin päin... Ja maksella vielä hunajaiset messuvuokrat ja muutaman setelin siellä varsinaisessa putiikissa päivystävälle sijaiselle ja ehkä messuilla mukana olevalle pätkätyöläisellekin. Ei herkkua.

Tällä kertaa ostoksia kertyi varsin maltillisesti, kymmenkunta kirjaa. Pääasiassa aika kului osastoilla luuhaamiseen, kirjojen selailuun, esittelijöiden kanssa höpöttelyyn. Ja kun välillä käväisi vähän kaffella ja konjakilla ja toisen puolen Ruokamessujen maistiaisilla niin siinä ne päivät sitten vierähtivätkin. Kerran vuodessa tuollainen tapahtuma on ihan bueno.

                    240508.jpg

Ylemmän kuvan kaunotar sai kuvansiirtovaiheessa kasvoilleen aika mielenkiintoisia seeprakuvioita...