439331.jpg

439341.jpg
Kun perheessä hajoaa pyykinpesukone, aiheuttaa se välitöntä ahdistusta. 

Veden tyhjennys ja nukkasihdin puhdistus eivät tuota ongelmia. Onhan niitä tullut kokeiltua vuosien varrella. Sitten se ronaaminen ja räplääminen ohjelmien kanssa. Huuhtelu ja linkous uudestaan - ei onnistu. Ilmassa tuntuu jo vähän katkua... Tyhjennetään vedet taas, kokeillaan linkousta. Ei. Perheriidan voisi muuten saada aikaiseksi myös aiheesta "onko tällä kertaa koneessa enemmän muovikipollisia vettä kuin edellisellä kerralla". No nukkasihti vielä kerran taskulampun ja sukkapuikon kanssa.

 Helpotus, jotain pitkää lankamaista juttua siellä ihan peränurkassa estämässä koneen tyhjentymisen. Ja taas toimii. Paljon hyvin huuhdeltua (kai?) pyykkiä.

 439354.jpg
Ennen nukahtamista ehdin sitten jo mietiskellä elämää ilman pyykinpesukonetta (ei onnistuisi todellakaan) tai jotain muuta kodinkonetta. Ihan ihkatärkeimpien vehkeiden lista ei ole pitkä.

1. Pyykinpesukone
2. Hella
3. Jääkaappipakastin

Mutta aika tärkeitä ovat myös mikro, tiskikone, kahvinkeitin, leivänpaahdin, fööni ja sähköhammasharja. Ilman niitä elämä olisi vähän tylsempää mutta mahdollista.

Huushollissa on myös vohvelirauta ja  voileipägrilli. Kivoja nekin mutta käytössä niin harvoin, että häviämistä ei

 ihan heti huomaisi.


TV, tietokoneet, DVD yms...niitähän ei  lasketa kodinkoneisiin?

Pieni lisäys: On meillä myös pölynimuri ja silitysrauta! Enkä luopuisi niistä kovin mielelläni!

                      439339.jpg

                                     439334.jpg

Kuvat: Ignis-pesukone ja Omo/1964, Asean sähkökeittovälineet/1923, Vera-pyykinpesukone/1952, Protos-tomunimijä/1927, UPO-jääkaappi/1964