Berliiniläinen lastenvaate- ja tarviketavaratalo Emma Bette, Bud u. Lachmannin kuluneessa postimyyntiluettelossa vuodelta 1914 esitellään kesämuotia eri-ikäisille lapsille vauvaikäisistä teineihin. Osa vaatteista näyttää enemmän nukenvaatteilta kuin elävien, liikkuvaisten ihmisten päälle puettavilta.



Tuon ajan lastenvaatetus myötäilee aikuisten muotia. Heti leikki-iästä selvittyään lapset puettiin pikkuaikuisiksi. Rimpsuja,pitsejä, nauhoja... Nykyajan äiti ei uskalla edes ajatella miten siitä kaikesta silityksestä selvittiin ilman kunnon höyryrautaa! Kuvasto esittelee muutamalla sivulla erityisesti valkoisia vaatteita kesää varten. Hmm, varmaankin juhlakäyttöön, ei nurmikolla peuhaamiseen?



Uima-asut - joita näköjään oli vain pojille - esiteltiin tarkasti. Ylläolevassa kuvassa näkyy ranta-asuun kuuluvat kengätkin, unohtamatta olkihattua.

Tytöille sen sijaan löytyy sivukaupalla sopivia alusasuja . Myös korsetteja. Niiden käyttö piti aloittaa varhain, sillä olihan tärkeää, että tytön vartalo muotoutuu heti alusta pitäen kauniiksi.





Muitakin erikoisuuksia katalogista löytyy. Yllä olevassa kuvassa esitellään nahkaiset polvisuojat, jotka suojaavat sukkia. Ja ne sukathan kiinnitetään sukankannattamiin, tottakai.  Sukankannattimet joo, mutta mitä ihmettä ovat nuo hygieniavyöt alla olevassa kuvassa?? Taitavat liittyä jotenkin vaippoihin? Ehkä vyöhön saatiin kätevästi kiinnitettyä sen ajan kangasvaippa?



Kun päässä on soma hattu, pitää jalassa olla sievät kengät. Tässä muutamia vuoden 1914 kenkiä tyttöjen mallistosta:



Kuvat: Emma Bette, Bud & Lachmann-tavaratalon postimyyntikuvasto "Fruhjahr u. Sommer 1914"